U Bugojnu počeo 48. teatarski festival BiH „Fedra“

Date:

Izložbom „Vojnici“ Denisa Haračića sinoć je u Bugojnu počeo 48. teatarski festival Bosne i Hercegovine „Fedra“, koji će poklonicima pozorišne umjetnosti ponuditi brojne kulturne sadržaje.

Na značaj jednog od najstarijih teatarskih festivala u našoj zemlji ukazali su u svojim obraćanjima njegov direktor Mirza Idrizović, i načelnik toga grada Hasan Ajkunić.

Prikazana je prva predstava u takmičarskom dijelu Festivala, a publici su se predstavili članovi Odrasle scene Teatra „Fedra“ iz Bugojna, koji su premijerno odigrali predstavu „Tvrdica“ mladog bugojanskog reditelja Senada Milanovića.

Sjajne glumačke uloge ostvarili su Amel Ugarak, Suad Velagić, Vigor Dundović, Saliha Hajrić, Nedim Milanović, Ajla Beganović i Zina Šahović, dok muziku potpisuje Jasmin Jusić.

Predstavu „Šta je zapravo uradio Tom“ večeras će odigrati članovi DIS – Pozorišta mladih iz Banja Luke, dok će u pratećem dijelu programa nastupiti Omladinska scena Teatra „Fedra“, s predstavom „Pozorište i društvo“.

U narednim danima, pozorišna publika s područja gornjovrbaske regije moći će pogledati predstave glumaca iz Živinica, Travnika, Visokog, Trebinja i Laktaša.

Festival će trajati do 20. jula, a završit će dodjelom nagrada i priznanja najuspješnijim pozorišnim ostvarenjima.  

(Fena)

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related