U čast Drežanjskih šehida

Memorijalni centar ove vrele julske večeri u Donjoj Drežnici je bio ispunjen različitim generacijama više od 400 prisutnih koji su se sjećali na prikladan način svojih najmilijih, najodabranijih sinova, šehida. Učesnici programa iz ovog džemata su pripremili nezaboravan i upečatljiv program za duše koje su lebdjele nad svitom njihovih majki, očeva, braće, sinova, kćeri, rođaka i komšija.

{gallery}Dreze:::0:0{/gallery}

Program je izvođen veličajući Stvoritelja Allaha dž.š. učenjem odlomaka iz časnog Kur'ana. Skupu su se obratili prikladnim govorima ratni komandant i zastupnik u skupštini HNK-a, Zijat Mušić te izaslanik glavnog imama MIZ-e Mostar, mr. Dino ef. Maksumić.

Učesnice programa su izvele recitale i autobiografske eseje koji su vidno i duboko potresli sve prisutne a posebno članove porodica šehida. Članice Alternativnog teatra Drežnica na najbolji način predstavljaju Drežnicu, grad Mostar koje  su u čast svih naših šehida izvele potresni performans „Majka Srebrenice“ autorice profesorice Edite Kevro.

„Drežnicu je odbranila armija junaka, izdržala je zulum dušmanski jer je bio jači inat silni drežanski“, riječi su jedne od učesnica programa.