U džematu Sepetari obilježen Dan nezavisnosti

 

Ovim činom je nastavljena tradicija da se u ovom džematu obilježe značajni datumi, kako iz povijesti islama, tako i oni datumi koji su važni za našu državu i naš narod. Izuzetno lijepo pripremljeno i na poseban način prezentirano predavanje održao je Idriz Memić, profesor historije u Behram-begovoj medresi. Pored džematlija Sepetara i susjednih džemata, prisutno je bilo i nekoliko imama, predvođeni glavnim imamom hafizom Ahmed-ef. Huskanovićem. Svojim diskusijama, ovo druženje su obogatili prof. dr. Azem Kožar i dr. Muhamed Husejnović. Na kraju se prigodnim riječima obratio i glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Između ostalog, moglo se čuti da je ovaj datum jedan od najznačajnih u našoj historiji. Važno je podsjetiti da su na referendum o suverenoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini, prije tačno 25 godina izašli svi njeni narodi i građani, a u najvećoj mjeri su to bili Bošnjaci i Hrvati.

Imam džemata Esmir-ef. Hasanović se zahvalio prisutnima i najavio da će se, uz Božiju pomoć, u ovom džematu u mjesecu maju organizirati tribina povodom 25 godina od prijema Bosne i Hercegovine u UN.

Nakon predavanje, druženje je nastavljeno uz kahvu i kolače.