U Gazi otvorena izložba fotografija “Svjedok zločina“

Date:

U Gazi je otvorena izložba fotografija “Sjedok zločina 2021“ koju je vladin Ured za informisanje priredio s ciljem dokumentiranja napada koje je Izrael od 10. maja izvodio 11 dana.

Izložba je otvorena u parku kod Spomenika neznanom vojniku u centru Gaze, a postavka uključuje blizu 250 fotografija kojima 23 fotografa dokumentiraju razmjere razaranja koja su počinjena tokom posljednjih izraelskih napada na Gazu.

Među izloženim fotografijama je i 20 fotografija koje su snimili fotoreporteri agencije Anadolija Ali Caddalah i Mustafa Hassona.

Direktor Ureda za informisanje u Gazi Selame Maruf je na otvaranju izložbe istakao da je cilj da se poruka palestinskih medija pošalje svijetu.

– Ova postavka će biti prikazana svim delegacijama koje posjete Gazu. Govorit ćemo i širiti istinu, govorit će i fotografije i pokazivati posljedice izraelskih napada – kazao je Maruf, prenosi Anadolija.

Maruf je također kazao da je Izrael posljednjim napadima ciljao sve prave svjedoke istine, sve medije i sve druge segmente društva.

Izrael je 10. maja započeo žestoke zračne i artiljerijske napade na Gazu, a okončani su dogovorom o prekidu vatre koji je između Izraela i pokreta Hamasa postignut 21. maja.

U tim izraelskim napadima u Gazi su ubijene najmanje 254 osobe, među kojima i 66 djece i 39 žena. Ranjeno je 1.948 ljudi, a hiljade objekata je u potpunosti ili većoj mjeri devastirano.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related