U Goraždu održana promocija Muslimove zbirke hadisa sa komentarom

O važnosti hadisa i njegovog ispravnog poimanja govorio je Remzija ef. Pitić, uvaženi muftija goraždanski, a glavni imam Medžlisa IZ Goražde Rasim ef. Džafić, prisutne je upoznao sa impozantnom biografijom i naučno-istraživačkim radom najpoznatijeg balkanskog alima i stručnjaka za hadis, prof. dr. Šefika Kurdića.

U nastavku ovog veoma posjećenog skupa prisutnima se obratio i prof. dr. Šefik Kurdić, nosilac ovog veoma korisnog kapitalnog projekta, na kojem je prof. Kurdić sa svojim saradnicima aktivno radio nekoliko godina. Ovaj ugledni intelektualac i alim objavio je dosada 33. knjige, a sa grupom prevodilaca učesnik je u prevođenju i objavljivanju više kapitalnih djela iz oblasti hadisa i da'we.

Dr. Šefik Kurdić, od 1990. godine pa do danas, u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj, Turskoj, Velikoj Britaniji, SAD-u, Kolumbiji i Panami, održao je preko 4 000 predavanja, tribina, hutbi i vazova, te je učestvovao u preko 800 emisija na radiju i televiziji širom svijeta. Što se tiče aktivnosti domaćina i organizatora ove promocije, Muftijstva goraždanskog i KZB ”Preporod”, te Medžlisa IZ Goražde, oni u narednih nekoliko mjeseci, svako u svom domenu, imaju u planu mnoštvo korisnih aktivnosti koje će, ako Bog da, realizirati sa svojim sugrađanima u ovom herojskom gradu na Drini.

Pomenuta promocija održana je u amfiteatru Islamskog kulturno-obrazovnog centra u Goraždu.