U Italiji od koronavirusa umrla još 651 osoba, ali u padu je trend rasta broja zaraženih

Date:

U Italiji je od posljedica zaraze koronavirusom preminula još 651 osoba, čime je bilans ukupno preminulih povećan na 5.476, javlja Anadolu Agency (AA).

Nove podatke o širenju koronavirusa i posljedicama epidemije u Italiji objavila je Civilna zaštita te zemlje.

Broj zaraženih u Italiji povećan je danas za devet posto i da broj trenutno zaraženih u toj zemlji iznosi 46.638 osoba.

Iz Civilne zaštite navode da je to značajan pad odnosu na rast od 15 posto koji zabilježen protekle dvije sedmice.

Ukupno je u Italiji izliječeno 7.024 zaraženih.

– Brojke pokazuju da postoji napredak i nadamo se da će se taj trend nastaviti. Međutim, ne smijemo spuštati gard – kazao je šef italijanske Civilne zaštite Angelo Borrelli.

Premijer Italije Giuseppe Conte sinoć je u obraćanju naciji kazao da je Italija suočena s najvećom krizom još od Drugog svjetskog rata.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu. Potencijalno smrtonosni virus se brzo proširio na većinu zemalja, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima portala “Worldometer“, koronavirusom je dosad u svijetu zaraženo 337.727 ljudi, a od posljedica zaraze preminulo je najmanje 14.441 osoba. Izliječeno je 96.958 oboljelih osoba.

Epidemijom su najteže pogođene Italija sa 5.476 smrtnih slučajeva, zatim Kina sa 3.261 umrlih, Španija sa 1.756 umrlih i Iran u kojem je od posljedica zaraze preminulo 1.685 ljudi.

(Anadolija) 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related