U Karate klubu ‘Želja Ipon’ Srebrenica veliki broj talentovane djece

Za Karate klub “Želja Ipon“ iz Srebrenice, koji broji oko 40 članova od pjetlića do juniora, prethodne godine su bile jako uspješne.

Trenerica kluba Kristina Marinković kaže da su postigli izuzetne rezultate na takmičenjima u BiH, kao i van nje, iako su veliki broj takmičenja propustili iz finansijskih razloga.

– U toku godine tri članice kluba Kristina Stanojević, Merjema Peštalić i Aldijana Salihović učestovale su na evropskom takmičenju. To je veliki uspjeh da ovaj klub ima tri reprezentativke koje stoje rame uz rame s reprezentativkama iz Italije, Španije, Turske i drugih evropskih zemalja i zajedno se bore za medalje – istakla je za Fenu Marinković.

Kaže da je za taj klub, regristrovan 2013. godine, veliki uspjeh otići na državno prvenstvo, osvojiti četvrti put za redom zlatnu medalju te nastupati na balkanskim i evropskim prvenstvima.

Marinković ističe da je u septembru završen spisak novih članova i da su ti članovi uveliko spremaju za takmičenja u februaru.

– Veliki je broj talentovane djece i imamo velike planove za narednu godinu. Tri takmičarke će nastupati u junu u Pragu na kadetskom juniorskom evropskom prvenstvu i nadamo se velikom uspjehu – potcrtala je Marinković.

(Preporod.info)