U SCC-u za dva dana vakcinisano ukupno 867 osoba

Date:

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju “Vakcinacija prema građanima” koja je ovog vikenda vršena na punktu u tržnom centru SCC, gdje je vakcinisano 867 osoba.

Građanima su na raspolaganju bile vakcine Pfizer, Sinopharm, Moderna i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu. 

Vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra prošle godine, a uzimajući u obzir da je u prethodnim vikendima vakcinacija vršena u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je na taj način vakcinisano oko 11.000 osoba. 

Na tim punktovima vakcinišu se osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi.  

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se radnim danima i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.  

Treća doza svih vrsta vakcine je na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. 

– Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru – saopšteno je iz Službe za protokol i press KS.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related