U Tuzli sutra akcija darivanja krvi

Date:

U četvrtak, 3. juna 2021. godine, u prostorijama Centra za mlade Tušanj u Tuzli bit će organizirana akcija darivanja krvi, od 9.00 do 12.00 sati.

Akcija se održava u organizaciji Odjela za društvenu brigu i Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Tuzla. Akcija darivanja krvi je redovna aktivnost koju svake godine provodi ovaj medžlis.

– U posljednjih desetak godina, kontinuirano, dva puta godišnje, svakih šest mjeseci, Medžlis Tuzla institucionalno organizira akcije darivanja krvi. Imajući u vidu da se svakodnevno na Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) Tuzla obavi na desetine operativnih zahvata, a znajući da je za svaki taj zahvat neophodna krv, to nas obavezuje da kao odgovorni građani damo svoj doprinos i da darujemo krv, jer je to lijek koji se ne može proizvesti – kazao je za Preporod.info Mumin Mumić, koordinator ovog projekta.

Kada je u pitanju odziv davalaca na ove akcije, ističe on, više su nego zadovoljni, jer je do sad na svakoj akciji bilo od 60 do 90 davalaca. Ko spasi jednog čovjeka, kao da je spasio sve ljude, moto je akcije.

(Alem Dedić/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related