U Zenici organizirana hafiska dova mladom hafizu Halidu Jusiću

Date:

U džematu Brist, Medžlis Islamske zajednice Zenica, organizirana je hafiska dova kojom je u novog hafiza promoviran Halid Jusić.

Nakon uvodnih riječi glavnog imama mr. Jakuba ef. Salkice, učenja kraćih odlomaka iz Kur’an-i Kerima koji su proučili hafizi, prisutnim vjernicima obratio se muftija zenički hafiz dr. Mevludin-ef. Dizdarević.

– Činjenica je da hafizi u Islamskoj zajednici, da hafizi u Bosni i Hercegovini uživaju možda ponajveću počast i autoritet. U tom pogledu nas veseli da danas u naše safove, u ove najčasnije safove primamo još jednog kolegu – istakao je muftija.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je muderris Nezim-ef. Halilović, izaslanik Reisu-l-uleme koji je čestitao hafizu, njegovoj porodici, muhaffizu, Medžlisu i Muftijstvu, te ukratko ukazao na vrijednost učenja hifza.

Hafiz Halid Jusić rođen je u Travniku 27.10.2000. godine. Nakon osnovne škole upisao je Gazi Husrev-begovu medresu koju je završio odličnim uspjehom. Trenutno je student na Fakultetu islamskih nauka, odsjek teologija. Muhaffiz hafizu Jusiću bio je hafiz Ammar-ef. Bašić.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related