Udruženje ‘Mladi Volonteri’ – Projekt ‘Resursni centar za privrednike’

Iz tog udruženja je saopćeno da je koncept investicijskih, bespovratnih sredstava oduvijek bio način pomoću kojeg su kompanije u svijetu ostvarivale dodatne izvore prihoda. Budući da se Bosna i Hercegovina nalazi u tranziciji, sve veći broj svjetskih razvojnih agencija te međunarodnih institucija investira u privredne subjekte kako bi se pomogao ekonomski rast, novo zapošljavanje ili nabavka savremene opreme.

– Međutim, iako na tlu BiH postoji određeni broj kompanija koje su prepoznale ovaj koncept kao osnovu za razvoj poslovanja, kompanije sa područja navedenih općina nemaju kvalitetan pristup informacijama da bi mogle ostvariti ova sredstva – navodi se u saopštenju.

Prepoznavajući ovu potrebu, i u želji da unaprijedi lokalne zajednice, Udruženje “Mladi Volonteri” se odlučilo na realizaciju ovakvog projekta. To je novi koncept koji posjeduje ogroman, neiskorišteni potencijal, a koji je neophodan da bi se unaprijedilo poslovanje na podučju regije centralne Bosne.

– Pozivamo sve privredne subjekte, uključujući i obrtnike, male proizvođače te javna preduzeća i ustanove, da postanu član našeg Resurnog Centra te na taj način dobiju kvalitetnu informaciju o mogućnostima za apliciranje na bespovratna sredstva – saopšteno je iz Udruženja “Mladi Volonteri”.

(FENA)