Udruženje Povratkom za Bosnu i Hercegovinu: Mladićevi sljedbenici nisu svjesni da je ubijao starce, žene i djecu

Date:

Nakon što su javno reagirali u povodu izricanja pravosnažne presude Ratku Mladiću iz Udruženja porodica stradalih na Uborku i Sutini sličnu reakciju u ime porodica ubijenih Bošnjaka Nevesinja su poslali i članovi Udruženja povratkom za Bosnu i Hercegovinu.

– Nismo zadovoljni što presudom za genocid nisu obuhvaćene i druge općine. Nismo zadovoljni što se i nakon ove presude ništa neće promijeniti. I dalje će Mladićeva slika stajati u sred Nevesinja u kome je tokom 1992. godine ubijeno 306 Bošnjaka i 14 Hrvata ili oko 9% nesrpskog stanovništva. Među njima je 26 djece od kojih neka nisu imala ni imena. Uništena im je cjelokupna imovina a preostalo stanovništvo protjerano – stoji u saopćenju.

Izrečena presuda Ratku Mladiću, dalje se navodi, neće pomoći da se konačno, nakon 29 godina, sazna za posmrtne ostatke preostalih 120 posmrtnih ostataka ubijenih civila iz Nevesinja.

– Mladićevi sljedbenici će ga i dalje podržavati i veličati kao da nisu svjesni da je zajedno sa svojim potčinjenim ubijao starce, žene i djecu – stoji u saopćenju.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related