Udruženje ”Srce za djecu”: Pomoć i podrška zlatnom medicinskom osoblju i djeci

Date:

Za hematoonkološka odjeljenja u Sarajevu i Tuzli pripremljene su vrijedne donacije kao pomoć u borbi i protiv koronavirusa, koji predstavlja dodatnu opasnost za osobe koje vode bitku protiv karcinoma.

– Septembar smo uspjeli pozlatiti i ukazati društvu na veličinu borbe koju vode djeca oboljela od raka u Bosni i Hercegovini te na sve probleme s kojima se nose i nakon izlaska iz bolnice. Također, pričali smo mnogo o svim nedaćama koje su zadesile djecu oboljelu od raka i njihove porodice u pandemiji COVID-19 i koliko im je važna kontinuirana podrška, jer su ovo vrlo teška vremena za njih gdje, pored teške borbe s rakom, već imunokompromitovani moraju da se bore i s korona virusom – saopćeno je iz Udruženja ”Srce za djecu oboljelu od raka“.

Naveli su kako upravo iz kampanje Zlatni septembar, a ponukani potrebama djece i porodica koji trenutno vode svoju bitku tokom intenzivnog bolničkog liječenja, ali i hematoonkoloških odjeljenja, koja ulažu nevjerovatne napore kako koronavirus ne bi ušao na odjeljenja, iz udruženja navode kako su pripremili vrijedne donacije za odjeljenja u Sarajevu i Tuzli, prenosi Anadolija.

– Donacijom smo obuhvatili sve ono što je trenutno neophodno i važno da naša djeca budu zaštićena, ali i da medicinsko osoblje nesmetano obavlja svoj posao. Tako smo spremili mnogo dezinfekcionih sredstava za ruke, površine i podove, sredstva za čišćenje sanitarije, antibakterijske sapune za ruke, deterdžente za suđe, vlažne maramice, ubruse, toalet papir, dječije pelene, ali i zaštitne maske, lateks rukavice, šprice te lijekove koji su nedostajali – navodi se u saopćenju.

Rečeno je kako su željeli kroz ovaj vid podrške obezbijediti sve ono što je potrebno jednom hematoonkološkom odjeljenju u ova nesigurna vremena, ali i pokazati da nisu sami ni u jednoj borbi.

– Ni u onoj protiv raka, ali ni onoj protiv korona virusa te da im na ovaj način iskažemo podršku u njihovim naporima da sačuvaju živote naše djece na čemu smo im iznimno zahvalni. Od srca hvala svim donatorima i divnim ljudima koji su donacijom za zlatne maske ili bilo kojom drugom donacijom kroz mjesec septembar izmamili najiskrenije osmijehe najvećih heroja našeg društva, ali i suze radosnice naših najhrabrijih roditelja – navodi se u saopćenju.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related