‘Udruženje za blagostanje’: Povratnicima i ugroženim kategorijama podijeljeno 1.500 paketa

0
29

Kuvajtska organizacija Rahma International putem “Udruženja za blagostanje” povratnicima, civilnim žrtvama rata i socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva podijelila je 1.500 prehrambenih paketa ukupne vrijednosti 100.000 KM.

Ovo je akcija koju ova organizacije provodi redovno, svake godine, u toku je akcija podjela zaštitnih maski, a slijedi akcije uručivanje donacija za rasadni materijal primarnim poljoprivrednim proizvođačima i podjela gotovih iftara.

Rahma International svaki mjesec uplaćuje 2.000 stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja i ova akcija stipendiranja traje duže od 20 godina.

Za ove i mnoge druge projekte svake godine u BiH iz Kuvajta dođe nekoliko miliona konvertibilnih maraka.

Za razliku od pomoći koja dolazi od državnih institucija, pomoć koju realizira Rahma International dolazi od običnih ljudi, pojedinaca, Kuvajćana koji vole Bosnu i Hercegovinu i njene narode i koji ne traže ništa zauzvrat.

Do sada su realizirani brojni projekti, a pomoć u poljoprivrednoj mehanizaciji, ogrijevu, podrška u rekonstrukcija škola, medresa, te pomoć u zapošljavanju, samo su neki od njih.

– Pomožemo Bosnu i Hercegovinu još od ratnih nedaća, pomagaćemo i u budućnosti, jer su Kuvajćani i Bosanci i Hercegovci dva prijateljska naroda čije prijateljstvo će da traje – poručili su iz ovog udruženja.

(Preporod.info)