Udruženje žena MIZ Livno učestvuje na božićnom sajmu u Livnu

Ove godine upriličen je na vikend 15-16. decembra, a tokom trajanja sajma bila je velika sniježna mećava, pa je od 60 izlagača, na sajmu bilo oko 30. Međutim, to nije poremetilo program i organizaciju, te je sajam od početka do kraja realiziran na visokom nivou.

Među izlagačima, drugu godinu zaredom našla se i kreativna sekcija Udruženja žena Medžlisa IZ Livno. Aktivistice sekcije, na čelu sa koordinatoricom Udruženja žena, Šejlom M.K., prezentirale su levhe i cvijetne motive rađene tehnikom zlatoveza, slike na aluminijskoj foliji, nakit od čeških kristala, dekupaž, cvjetove Srebrenice, a pažnju je posebno privukao jedan mali slatki kutak bosanske gastro ponude i prezentacija bošnjačke narodne nošnje, stare 200 godina. Zahvaljujući ovom interesantnom dijelu prezentacije primijećene su od strane uvažene novinarke Željke Mihaljević, koja je radila reportažu o sajmu za FTV.

Aktivistice Udruženja lijepo su se družile sa ostalim izlagačima, a zabilježeno je i druženje sa partnerskom organizacijom Marijanske mladeži i udruge Svetog Vinka, kojima koordinira sestra Blanka Jeličić, već prepoznatljivo, velika saradnica Udruženja žena MIZ Livno.

Cilj učešća na božićnom sajmu objasnila je koordinatorica Udruženja žena, Šejla M.K.:“Neka naše učešće na ovom sajmu bude znak male promjene na javnoj sceni ovog grada: prezentiranje bogatstva različitih tradicija, kultura, nacionalnosti u ovako malom Livnu. Neka naše različito bude znak bogatstva, snage, svakodnevnog izazova, a nikako znak omalovažavanja, neobazrivosti, i, ne daj Boze, mržnje. Budimo ponosni što u svakoj zajednici u našoj domovini posjedujemo to bogatstvo različitosti.“