Uefa danas o najnovijem stanju u nogometu tokom pandemije koronavirusa

Date:

Krovna evropska nogometna federacija (Uefa) u četvrtak će održati sjednicu Izvršnog odbora.

Već danas će se preko Uefine videokonferencije sastati predstavnici svih 55 članica, na kojoj će generalni sekretari nacionalnih saveza raspravljati o najnovijim rješenjima za nogomet u vrijeme koronakrize. Razgovarat će i o najnovijm dešavanjima u borbi s epidemijom te obaviti pipreme za zasedanje u četvrtak. 
 
Izvršni odbor će raspravljati o mogućnosti održavanja međunarodnih i državnih takmičenja do kraja ove sezone, koja su prekinuta prekinuta zbog pandemije.

Uefa je za vrijeme, kada će se u Evropi ponovo biti moći igrati nogomet, na prvo mjesto postavila okončanje nacionalnih prvenstava i kup takmičenja, koja odlučuju o putnicima  za narednu evropsku sezonu.

Ovogodišnja takmičenja Lige prvaka i Evropske lige će doći na red, nakon što domaća nacionalana prvenstva budu okončana. 

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin u ponedjeljek je u razgovoru za list Corriere della sera kazao, da za sada o zadnjem roku za kraj sezone 2019./20. u Uefi još nisu odlučili, ali da razmišljaju da se trenutno prekinuta sezona igra na jesen, u septembru i oktobru, jer  bi to imalo značajan utjecaj na kalendar sezone 2020./21.

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related