UEFA: Finale Lige prvaka u Lisabonu od 12. do 23. augusta

0
33

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) u srijedu je potvrdio kako će se završnica ovosezonske Lige prvaka održati u Lisabonu od 12. do 23. augusta.

U ponedjeljak su klubovi i UEFA dogovorili da Liga prvaka bude završena “Final 8” turnirom te je sastanak IO UEFA-e bio tek formalnost.

Dosada su četiri kluba, Atalanta, RB Leipzig, Atletico Madrid i Paris SG, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati svoje uzvratne susrete. Tako bi se dvoboji Juventus – Lyon, Manchester City – Real Madrid, Barcelona – Napoli i Bayern – Chelsea trebali igrati u Torinu, Manchesteru, Barceloni i Muenchenu 7. i 8. augusta, a ukupni pobjednici bi izborili završni turnir u Lisabonu.

Četvrtfinalni susreti igrali bi se od 12. do 15., polufinala 18. i 19., a finale 23. augusta. Domaćini će biti stadioni Luz i Jose Alvalade.

Trenutačni plan je da se utakmice igraju bez gledalaca, no ukoliko će to epidemiološki uvjeti omogućiti, nije isključeno da se dopusti i dolazak gledalaca na stadione.

Završnica Europske lige odigrat će se na sličan način u Njemačkoj od 10. do 21. augusta, a gradovi domaćini su Duisburg, Duesseldorf, Gelsenkirchen i Koeln.

(Fena)