UK: Počast muslimanima doktorima koji su umrli boreći se protiv koronavirusa

Date:

Ujedinjeno Kraljevstvo ovih dana izražava počast četvorici doktora muslimana koji su pomažući drugima u borbi protiv koronavirusa oboljeli i umrli, piše Al Jazeera.

Alfa Sa'adu, porijeklom iz Nigerije, Amgedel-Hawrani i Adil El Tayar, porijeklom iz Sudana i Habib Zaidi, porijeklom iz Pakistana, bili su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa u ovoj zemlji gdje je od posljedica ovog virusa umrlo 2.352 osobe, a zaraženo je 29.474.

Dr. Salman Waqar, generalni sekretar Britanske islamske medicinske asocijacije, kazao je kako je doprinos preminulih doktora nemjerljiv.

– Bili su pobožni porodični ljudi, posvećeni stariji doktori i desetljećima posvećeni služenju njihovim zajednicama i pacijentima. Podnijeli su ogromnu žrtvu boreći se protiv ove bolesti. Apeliramo na sve da daju svoj doprinos i zaustave daljnje smrtne slučajeve – ostanite kod kuće, zaštitite Nacionalni zdravstveni servis, spasite živote – kazao je Waqar.

Doktori su bili dio tima Nacionalnog zdravstvenog servisa, u kojem radi najveći broj uposlenika drugih etničkih zajednica u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Jedan od doktora Adil El Tayar bio je konsultant za tranpslantacije, ali se tokom pandemije prijavio da volontira i tražio je da bude “tamo gdje najviše može pomoći“, kako je zabilježio novinar BBC-a.

(E.S./Preporod.info)

 

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related