Ukrajina: Vanredna isključenja struje u Kijevu, Odesi i Dnjepropetrovsku zbog ruskih napada

Ukrajinska energetska kompanija DTEK-a objavila da je došlo do vanrednih isključenja struje u nedjelju u glavnom gradu Ukrajine Kijevu, kao i u regijama Odesa i Dnjepropetrovsk, zbog ruskih napada.

– Činimo sve što je u našoj moći da se što prije vratimo na rasporede isključenja koji su postojali prije posljednjeg napada na elektroenergetsku infrastrukturu – navodi se u saopštenju DTEK-a na Telegramu.

Do vanrednih nestanaka struje dolazi pošto su ukrajinski zvaničnici prijavili ruske napade u Kijevu i regijama Odesa, Dnjepropetrovsk i Zaporožje 24. novembra.

Ukrajinska nacionalna energetska kompanija Energoatom objavila je da su se četiri nuklearne elektrane u zemlji automatski isključile zbog smanjenja frekvencije.

Objavljena su i upozorenje o vazdušnim napadima širom zemlje, osim u regionu Krima, koji je Rusija nezakonito anektirala 2014. godine.

Upozorenja o vazdušnim napadima u zemlji se oglašavaju skoro svakodnevno zbog mogućih raketnih i napada bespilotnim letjelicama, koji ciljaju civilnu i energetsku infrastrukturu zemlje.

(Preporod.info)