Univerzitet u Sarajevu promoviše 68 doktora nauka

Date:

Promocija doktora nauka, organizovana u okviru obilježavanja 70. godišnjice Univerziteta u Sarajevu, biće upriličena danas u 13.00 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, saopćeno je iz UNSA.

Prof. dr Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademije promovisat će 68 kandidata i kandidatkinja na čast doktora nauka. Promovisanim doktorima nauka diplome će biti uručene na svečanosti u Narodnom pozorištu.

„Čvrstu opredijeljenost za produkciju savremenih i dinamičkih doktorskih studija prema evropskim standardima na svim fakultetima i akademijama našeg univerziteta oslikava i svjedoči 68 kandidata i kandidatkinja koji se promovišu na čast doktora nauka iz oblasti koje pripadaju grupacijama humanističkih, društvenih, medicinskih, tehničkih, prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka, kao i Grupaciji umjetnosti“, ističe rektor prof. dr Rifat Škrijelj i naglašava da su doktoranti Univerziteta u Sarajevu, s obzirom na znanje i vještine koje neosporno posjeduju, najpozvaniji da nas vode kroz iduću dionicu budućnosti.

Stremeći ka društvu znanja, Univerzitet u Sarajevu će promovisati: 10 kandidata na čast doktora tehničkih nauka, devet kandidata na čast doktora medicinskih nauka, šest kandidata na čast doktora pravnih nauka, po četiri kandidata na čast doktora lingvističkih, socioloških, političkih i bioloških nauka, po dva kandidata na čast doktora ekonomskih, kriminalističkih, odgojnih, poljoprivrednih, biotehničkih, veterinarskih, upravnih i doktora nauka fizike u obrazovanju, te po jedan kandidata na čast doktora islamskih, zdravstvenih, sigurnosnih, filozofskih, književnohistorijskih, komunikoloških, muzičkih, fizičkih, matematičkih nauka u obrazovanju, doktora nauka socijalnog rada i doktora nauka obrane i sigurnosti, navodi se u saopćenju UNSA.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related