Uoči utakmice protiv BiH: Za belgijske medije najveće pitanje ko će zamijeniti De Bruynea

Prema njihovim navodima, ima mnogo igrača koji konkurišu za De Bruyneovu poziciju. Tu su Dries Mertens, Nacer Chadli, Thorgan Hazard i Kevin Miralas. Najveće šanse imaju Mertens i mlađi Hazard, ali posljednju riječ imaće selektor Roberto Martinez, koji za sada mudro ćuti o ovoj temi.

Mertens je i u izjavi za medije potvrdio da se nada mjestu u prvoj postavi Belgije za duel sa “zmajevima“, iako nije igrao u prve dvije utakmice koje je vodio novi selektor Martinez, protiv Španije i Kipra.

“Nadam se da ću igrati. Bio bih jako razočaran ako ne bih igrao, posebno sada kada nema De Bruynea. Mogu igrati obje pozicije iza napadača. U Napoliju sam uglavnom na lijevoj strani, ali mogu igrati i na desnoj. Ne znam zbog čega nisam igrao protiv Španije i Kipra. Selektor mi je dao do znanja da nema objašnjenja, a ja ga nisam ni tražio. Naravno, da mi je žao što nisam igrao, posebno protiv Španije, jer to je bila velika utakmica“, kazao je Mertens za belgijske medije.

Ono što je Belgijance brinulo uoči susreta sa BiH jesu i loši odnosi reprezentativaca sa navijačima, koji su se poremetili nakon ispadanja u četvrtfinalu “EURO 2016“ i nedavnog poraza u prijateljskoj utakmici sa Španijom. No, kako javljaju belgijski mediji, Eden Hazard, Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld i selektor Roberto Martinez tokom priprema su se sastali sa predstavnicima navijačkih grupa i izgladili nesuglasice, tako da “crveni đavoli“ očekuju gromoglasnu podršku sa tribina stadiona “Kralj Baudioun“.

Utakmica drugog kola grupe “H“ između Belgije i BiH igraće se sutra uvečer na briselskom stadionu “Kralj Baudioun“ sa početkom u 20.45 sati. 

(AA)