Uposlenici Facebooka od kuće će raditi do jula 2021. godine

Date:

Društvena mreža Facebook produžila je model rada od kuće koji je implementiran zbog epidemije nove vrste koronavirusa (COVID-19), a uposlenici Facebooka će od kuće raditi sve do jula 2021. godine.

Glasnogovrnica Facebooka Nneka Norville navela je kako se na temelju uputa zdravstvenih i javnih stručnjaka uposlenicima kompanije omogućuje dobrovoljni nastavak rada od kuće do jula 2021. godine, prenose agencije.

Istaknula je da će uz odluku donesenu o trajanju rada od kuće, uposlenicima biti dodijeljeno dodatnih 1.000 dolara za radne potrebe od kuće.

Tako se Facebook pridružio ostalim velikim tehnološkim firmama koje su nedavno poduzele slične korake.

Krajem jula, kompanija Alphabet, odnosno Googleova krovna kompanija, saopćila je da će omogućiti zaposlenima koji ne trebaju biti u uredu da rade od kuće do kraja juna 2021., dok je Twitter predložio rad od kuće na neodređeno vrijeme za neke od zaposlenih.

Facebook je također saopćio da će kompanija nastaviti s otvaranjem ureda u ograničenom kapacitetu tamo gdje smjernice vlade dozvoljavaju i gdje je broj zaraženih stabilan u periodu od dva mjeseca.

Međutim, kompanija je dodala da je malo vjerovatno da će se ponovo otvoriti uredi u Sjedinjenim Državama i Južnoj Americi prije kraja godine, zbog velikog broja slučajeva COVID-19.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related