Uprava za vjerske poslove: U 2017. godini promovisano 28 novih hafiza

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u protekloj, 2017. godini organizovala je četiri manifestacije takmičarskog karaktera za učače i hafize plemenitog Kur'ana.

Sve ovo je, uz pomoć i na zadovoljstvo naših muhafiza, hafiza i vjernika, organizovano s ciljem povećanja interesa za hifz Kur'ana kod mladih naraštaja, jačanja saradnje u oblasti odgojno-obrazovnog procesa, razmjene pozitivnih iskustava i metoda učenja, razvoja kur'anskih vještina, jačanja memorije i održavanje kondicije pamćenja i sjećanja, poboljšanja kvaliteta i kompetencija naših učača i hafiza.

Uz ove aktivnosti, nastavlja se i rast broja novih hafiza. U protekloj 2017. godini, Islamska zajednica je bogatija za 28 novih hafiza. Dva kandidata će ponovo izaći pred Komisiju jer u prvom pokušaju nisu uspjeli položiti hifz.

Na kraju 2017. godine ukupan broj hafiza koji su hifz položili pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini,  dostigao je broj od 383 hafiza i hafize.