Uredite sobu po mjeri i učinite vašem školarcu školsko doba zaista najljepšim

Teške školske torbe, pune knjiga iz kojih naši najmlađi i najdraži članovi porodice upijaju znanje mogu narušiti držanje školarca, te je s toga posebnu pažnju potrebno posvetiti odabiru stola i stolice. Stol i stolica postat će tokom školovanja naših najmlađih mjesto gdje provode najviše vremena tokom dana, te upravo zbog toga moraju odgovarati anatomskim potrebama. Djeci je potrebno da tokom učenja sjede što pravilnije, tako ne samo da će zaštiti svoje zdravlje, nego će i samo učenje biti produktivnije, jer će se smanjti bolovi u vratu i kičmi.

Tu priča ne prestaje. U kompaniji Nova Ambienta mislili su na sve. Kako bi osigurali ispravan položaj kičme tokom spavanja, izuzetno je važno da je krevet udoban, ali i odgovarajućih dimenzija sa kvalitetnim madracom i podnicom. Ni tu nije kraj s obzirom na to da u Nova Ambienta uvijek misle na sve.

Namještaj treba biti izrađen od materijala koji će onemogućiti nakupljanje prašine i uzročnike alergija. Sam dizajn enterijera treba stimulirati razvoj djece, omogućiti im igru, druženje, odmor i učenje, a prije svega zdrav i siguran boravak.

Dječiji ormar treba imati više prostora za vješanje odjeće nego za slaganje, čime ćete zasigurno smanjiti količinu veša za peglanje. Ne smijemo zaboraviti ni noćni ormarić koji treba pozicionirati nadohvat ruke kako lektira nikad ne bi ostala nepročitana.

Mi mislimo na vašeg školarca, pa skupa sa jednim od naših vrsnih stručnjaka skicirajte i realizirajte zdrav i ugodan ambijent za vaše dijete.

Potražite nas na adresi Nedima Filipovića broj 3, ili putem telefona na broj 033/208-534, a možete nas potražiti i na Facebook stranici ili Instagram profilu.