Uručene stipendije Fondacije Selamet – IZBN

U Saborskoj sali Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas su uručene stipendije srednjoškplcima i studentima koje je osigurala Fondacija Selamet Islamske zajednice Bošnaka u Nizozemskoj.

Ovom prilikom su uručene stipendije u iznosu od 400 eura za studente i iznosu od 250 eura za srednjoškolce.

Obezbijeđene su 24 stipendije; u Sarajevu je danas uručeno njih 15 dok su ostale uplaćene za Sandžak.

Prisutnim stipendistima su se obratili dr. Enes-ef. Svraka, voditelj Odjela za mekteb i mlade i Zijad-ef. Suljić, stručni saradnik za Takvim, hifz Kur'ana i razvoj posebnih vjerskih programa.

Uz riječi pohvale zbog uspjeha tokom školovanja, dr. Svraka je istakao kako je dragocjeno znati da Bošnjaci koji žive izvan Bosne i Hercegovine imaju svijest o našim učenicima i studentima, te izdvajaju svoj imetak kako bi im pomogli na njihovom putu.

– Uočljiva je briga za mlade i razvoj njihovog potencijala unutar Islamske zajednice Bošnjaka u dijaspori. Ovo je jedan od fondova koji djeluju u skladu s tim zadatkom – kazao je dr. Svraka.

Zijad-ef. Suljić je, naglašavajući važnost dobra koje motivira, poručio studentima kako je najbolji naćin za iskazati zahvalnost stipenditorima taj da student, nakon što stekne uslove, nastavi pomagati druge.

– Svijest o dobru koje vam je učinjeno možete pokazati tako što ćete ga i sami nastaviti činiti na ovaj način, pomaganjem novih generacija učenika i studenata – poručio je Suljić.

(Preporod.info)