USAID Diaspora Invest organizovao trening prodaje i komunikacija za poduzetnike

USAID projekat “Diaspora Invest” predstavio je danas četverodnevni program edukacije za mala i srednja preduzeća iz oblasti prodaje i komunikacije.

Riječ je drugoj generaciji polaznika SME Sales and Communications Education Programa, koji je osmišljen i realiziran u saradnji sa predavačima Jasminom Hasančevićem i Mladenom Komaricom.

– Cilj je da kroz ovaj program, u vremenu pandemije Covid-19, nastavimo raditi na razvoju kapaciteta zaposlenika u kompanijama koje su zatražile tehničku podršku našeg projekta. Imamo pozitivne povratne informacije od učesnika i učesnica. Ovo se može smatrati i nastavkom ranijih aktivnosti koje smo kroz program DBC Online realizirali iz Biznis centra bh. dijaspore, a gdje kroz komunikaciju sa poduzetnicima prepoznajemo koje su potrebe dodatne edukacije radnika – poručuju iz USAID Projekta “Diaspora Invest”, prenosi Fena.

Dvadeset polaznika SME Sales and Communications Education Programa iz kompanija pokrenutih zahvaljujući investicijama bh. dijaspore, imali su priliku saznati više o tehnikama prodaje, korporativnom identitetu i psihologiji prodaje.

– Jasno je da postoji interes za edukacije koje na poseban način pojašnjavaju i posebne promjene okolnosti u kontekstu pandemije te načina kako komuniciramo u poslovnoj zajednici. Biznis centar bh. dijaspore i USAID projekat Diaspora Invest nastoje na ovaj način pomoći investitorima. Na tom tragu, želimo napomenuti da je još uvijek otvoren poziv za tehničku podršku kompanijama sa dijasporskim učešćem koji upravo i tako mogu prijaviti kakve bi treninge i obuke smatrale korisnim za razvoj vlastitih kapaciteta – zaključili su iz USAID projekta “Diaspora Invest”.

(Preporod.info)