Uskoro potpisivanje Protokola o rehabilitaciji Sahat kule u Banja Luci

Date:

Predstavnici Muftijstva banjalučkog i Vakufske direkcije Islamske zajednice danas su posjetili gradsku upravu Grada Banja Luka. Tema posjete su konkretni koraci na realizaciji projekta rehabilitacije Sahat kule u Banja Luci. Gradska uprava je tom prilikom istakla punu podršku realizaciji ovog projekta.

U narednim danima očekuje se potpisivanje protokola sa Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske koji za cilj ima rehabilitaciju Sahat kule u Banja Luci.

Posjeta banjalučkoj gradskoj upravi dio je radne posjete direktora Vakufske direkcije dr. Senaida Zajimovića Muftijstvu banjalučkom. Prilikom radne posjete direktor dr. Zajimović obišao je prostorije objekta buduće medrese „Reis Ibrahim ef. Maglajlić“ u Banja Luci.

Na sastanku sa Muftijom Nusretom ef. Abdibegovićem, te predstavnicima Medžlisa IZ Banja Luka između ostalog razgovoralo se o projektu otvaranja Medrese te je tom prilikom dr. Zajimović istakao da će Vakufska direkcija nastojati pružiti pomoć i podršku ovom veoma važnom projektu ne samo za Bošnjake iz Banja Luke već za Bošnjake općenito.

Vezano za projekat  rehabilitacije Sahat kule u Banja Luci dogovoreni su konkretni koraci i zadaci. Sastanku je prisustvovala i arhitekta Maida Ibrišagić-Hrstić koja je u prethodnom periodu pružila veliku pomoć pri rekonstrukciji objekata Islamske zajednice u BiH koji imaju status kulturno historijskih spomenika. Dogovorena je i konkretna saradnja na projektu rehabilitacije Sahat kule u Banja Luci.

Tokom radne posjete upriličen je i zajednički obilazak potencijalne lokacije sjedišta Muftijstva.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related