Uživo program BIR televizije

Date:

Program BIR televizije emituje se i na Youtube kanalu, a moguće je pratiti ga i na internet portalu Preporod.info.

Islamska zajednica (IZ) u BiH je, prvog dana ramazana 1441. hidžretske godine, odnosno 24. aprila 2020. godine, u 12.00 sati, počela sa emitiranjem televizijskog programa na kanalu BIR TV, koji će biti dostupan kroz mrežu kablovskih i IPTV operatera u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

Media centar je dao saglasnost za distribuciju programa BIR TV sljedećim operaterima: BH Telecom – Moja TV, Telemach, TXTV Tuzla, Avax NET Lukavac, KG-1 Goražde, KTV EGE Doboj Jug, MISS.NET Bihać, Neon Solucije Kalesija i Logosoft Sarajevo.

Trenutno je dogovorena saradnja i sa GO4TV i BH BOSTEL NET, operaterima za Zapadnu Evropu i Ameriku, a u toku su pregovori o uspostavljanju saradnje sa još tri operatera izvan Bosne i Hercegovine.

BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.

Pokretanjem televizijskog kanala Islamska zajednica je preuzela obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima sa članovima porodice i prijateljima.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related