Vakufska direkcija i Generalna direkcija za vakufe Turske obezbijedile ramazanske pakete za postače u Bosni i Hercegovini

Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni Hercegovini i ove godine u saradnji s Generalnom direkcijom za vakufe Republike Turske obezbijedila je ramazanske pakete za postače u BiH.

Oko 5.000 ramazanskih paketa stiglo je iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, a u narednim danima bit će podijeljeni postačima širom Bosne i Hercegovine.

Vakufska direkcija će u saradnji s Uredom za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Udruženjem ilmije, muftijstvima, medžlisima, Mrežom mladih i Međunarodnim forumom solidarnosti Emmaus iz Doboj-Istoka distribuirati iste po džematima.

Asmir Neimarlija, šef Odjela za projekte i geodetsko-tehničke poslove pri Vakufskoj direkciji, istakao je da je Vakufska direkcija uprkos trenutnoj nepovoljnoj ekonomskoj situaciji uspjela obezbijediti i dopremiti ramazanske pakete i ove godine.

Time je nastavljena realizacija ovog plemenitog projekta u ramazanu, mjesecu posta muslimana.

Dodao je kako je sadržaj paketa kao i prethodnih godina prilagođen podneblju i svakodnevnim potrebama porodice.

– Realizirajući ovaj projekat nastojimo unijeti radost u porodice, poslati poruku solidarnosti i ljubavi prema prijateljima i komšijama sa kojima dijelimo zajedničke radosti ramazana. To nas čini sretnim i zbog toga smo posebno zahvalni Generalnoj direkciji za vakufe Republike Turske – istakao je Neimarlija.

(Preporod.info)