Vakufska direkcija organizirala iftar za najistaknutije vakife

U prostorijama Studentskog centra Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini 30. aprila je upriličen iftar kojeg je organizirala Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za istaknute vakife koji su u proteklom periodu dali nemjerljiv doprinos u razvoju i unapređenju vakufa i vakufske imovine u Bosni i Hercegovini.

Iftaru su, pored najistaknutijih vakifa, prisustvovali i Zejnil Rebihić, direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, članovi Upravnog odbora Vakufske direkcije te uposlenici.

Uz riječi dobrodošlice i zahvale na odzivu, direktor Vakufske direkcije hafiz dr. Senaid Zajimović je istaknuo značaj naših vakifa koji iz godine u godinu ostvaruju zapažene rezultate u realizaciji projekata značajnh za Islamsku zajednicu.

– Ovaj iftar je samo mali čin pažnje kojim želimo iskazati našu zahvalnost svim vakifima i vakifama u Bosni i Hercegovini – kazao je između ostalog dr. Zajimović.

Edhem Bičakčić, predsjednik Upravnog odbora Vakufske direkcije, u svom kratkom obraćanju podcrtao je značaj vakufa na polju ekonomskog razvoja i neovisnosti za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini.

– Vakuf mora biti generator njenog razvoja i napretka – istakao je predsjednik Bičakčić.

(Preporod.info)