Važan skup muslimanskih organizacija u SAD-u: Održana 20. konvencija MAS-ICNA

Date:

U Chicagu je održana 20. po redu Konvencija MAS-ICNA koja okuplja sve krovne muslimanske organizacije u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Za razliku od prošlogodišnjeg online formata, tradicionalno okupljanje predstavnika muslimanskih zajednica održano je u najvećem svjetskom kongresnom i sajamskom centru McCormick Place.

U okviru konvencije održano je više panela, programa za mlade, takmičenja učača Kur’ana i drugih aktivnosti.

Zvaničnici i ambasadori mnogih država učestvovali su na konvenciji, a učesnicima se u gala večeri video porukom obratio i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Član Organizacionog odbora i predsjednik Vijeća muslimanskih organizacija u SAD-u Usama Jamal za AA je kazao da je iznenađen velikim odzivom učesnika konvencije i da je to pokazalo da su ljudi poželjeli susrete i druženje nakon izlolacije tokom pandemije.

Kazao je da je moto ovogodišnje konvencije da nakon svake poteškoće dolazi olakšanje te je dodao da je to prikladna misao s obzirom na globalne posljedice pandemije COVID-19.

Jamal je posebno obradovan porukom turskog predsjednika Erdogana i njegovom solidarnošću i brigom za muslimanski svijet.

– Bila je to poruka o neophodnosti jačanja solidarnosti koju je i trebalo poslati sa ovog skupa i to od jednog pravog lidera – naglasio je Jamal.

Jedna od učesnica konvencije Lubina iz Michigena za AA je kazala da je raduje što je značajan dio manifestacije posvećem mladima.

– Mislim da je pravi pogodak i moto konvencije koji ukazuje da na kraju svake poteškoće dolazi olakšanje. To i jeste poruka i misao koju kao muslimani nosimo – kazala je Lubina.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related