Večeras počinje 26. Sarajevo Film Festival u online formatu

Date:

Ovogodišnji 26. Sarajevo Film Festival bit će otvoren večeras svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice na online platformi ondemand.sff.ba.

Prije samog početka filma, publiku širom svijeta iz Sarajeva će pozdraviti direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Voditeljica ceremonije otvaranja ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala, koji se održava online, bit će bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić, koja je ostvarila glavnu ulogu u novom filmu Ognjena Sviličića, “Glas”.

-Izuzetna mi je čast i privilegija što sam odabrana da ove godine budem voditeljica svečane ceremonije otvaranja Sarajevo Film Festivala. Nažalost, zbog situacije koja nas je zadesila, ove godine će se festival otvoriti i dešavati nešto drugačije nego inače, ali će mi biti ogromno zadovoljstvo otvoriti ovaj 26. SFF sa gospodinom Mirom Purivatrom. Hvala Sarajevo Film Festivalu na ukazanom povjerenju-, istakla je za Preporod.info mlada bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić.

Zbog epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival u potpunosti će biti održan u online formatu.

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na onlajn platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledaocima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related