Večeras prvo predavanje u okviru manifestacije Selam, ya Resulallah: Predavač doc. dr. Senad Ćeman

Date:

U programu manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku Selam, ya Resulallah 2020. večeras će biti održano i prvo predavanje na temu “Muhammed alejhisselam: prenosilac i tumač Božije riječi”, a o ovoj temi će govoriti dr. Senad Ćeman.

Gost jutarnjeg programa Radija BiR bio je moderator ove manifestacije Miralem ef. Babajić koji je kazao da se večeras počinje sa programom manifestacije i prvim aktivnostima.

– Večeras je prvo predavanje od tri koja će biti u programu ovogodišnje manifestacije. Prvi predavač je doc. dr. Senad Ćeman, koji će govoriti na temu Muhammed alejhisselam: prenosilac i tumač Božije riječi, a moderator večerašnjeg predavanja je mr. Muhamed-ef. Velić- kazao je Miralem ef. Babajić.

Predavanje će biti održano u velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke sa početkom u 19:00 sati.

Miralem ef. Babajić je podsjetio da će svi sadržaji biti sa ograničenim pristupom i uz poštivanje svih epidemioloških mjera zaštite, a u KS je to do 30 ljudi.

Na kraju je dodao da će predavanje i sve druge aktivnosti, već od srijede kada će biti proučen mevlud u Slutan Fatihovoj (Carevoj) džamiji u Sarajevu, biti prezenotvane uživo na talasima RTV BIR i na facebook stranici Medžlisa. 

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related