Veličanstvena atmosfera na iftaru u Brekovici

Ovaj iftar na otvorenom već tradicionalno okupi svake godine više od 250 džematlija i gostiju pomenutog džemata, a tako je bilo i u ovom svetom mjesecu.

Cilj je da se ljudi još više zbliže, porazgovaraju u miru i tišini i da lijepo sa svojim komšijama, rođacima i sugrađanima podijele najljepše trenutke iftara.

Ono što daje dodatnu čar iftaru na ovom mjestu jeste neopisiva ljepota i poseban ambijent, gdje imate specifičan spoj duhovnosti, prirodne ljepote i ramazanske radosti.
I ovdje se tradicija ‘otima’ od zaborava, pa su puni ugođaj džematlije postigle ćilimima i serdžadama, te soframa.

Obraćajući se prisutnima i iskazujući zahvalnost svima koji su učestvovali u realizaciji iftara, te brojnim džematlijama i gostima imam džemata Nazif-ef. Horozović je istakao značaj i svrhu  ovakvih okupljana. „Sretan sam kada se bilo kakav hajr događa bilo gdje, a neobično sam sretan kada se hajr dešava ovdje u našem džematu. Hvala svima vama koji ste došli, a posebnu dobrodošlicu iskazujem svojim kolegama imamima koji su večeras ovdje, kao i našim prijateljima iz džematskih odbora susjednih džemata.“ – rekao je između ostalog imam Horozović.

Nakon iftara i postiftarskog druženja klanjan je teravih namaz kojeg je predvodio hafiz Lukman Karakan iz Turske.