Velika Britanija: Od posljedica COVID-19 umrlo 13.729 osoba

Date:

U Velikoj Britaniji u posljednja 24 sata od posljedica zaraze novim tipom koronavirusa umrla je 861 osoba, čime je ukupan broj preminulih povećan na 13.729, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Ministarstva zdravstva navodi se kako je broj zaraženih veći za 4.618 i iznosi 103.093.

U posljednja 24 sata testirano je još 13.839 osoba. Ukupan broj testiranih i retestiranih iznosi 417.649.

Ujedno, vlada će danas donijeti novu odluku o imtplementaciji djelomičnog karantina, a lokalni mediji vjeruju kako će naredba biti produžena.

Nakon Londona i u Birminghamu je otvorena privremena bolnica.

Otvorenju bolnice za čije je potrebe iskorišten sajamski prostor i koji ima kapacitet oko 1.500 kreveta, videolinkom je prisustvovao i princ William.

Velika Britanija je 23. marta uvela niz ograničenja koja se tiču kretanja stanovništva, ali i zatvaranja svih objekata koji pružaju komercijalne usluge osim marketa i apoteka.

Ranije je zaraza novim tipom kronavirusa potvrđan britanskom prijestolonasljedniku princu od Walesa Charlesu, premijeru Borisu Johnsonu i ministru zdravstva Mattu Hancocku.

Premijer Johnson je deset dana nakon što su se pojavili simptomi hospitaliziran, a nekoliko dana je proveo na odjelu za intenzivnu njegu gdje je primao terapiju kisikom, ali nije bio priključen na respirator. Iz bolnice je otpušten 12. aprila.

Princ Charles i ministar Hancock nisu trebali njegu u bolnici i oporavili su se.

(Anadolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related