Veliki uspjeh bh. boksa: Tara Bohatjuk pobijedila prvakinju Španije i osigurala bronzu na Evropskom prvenstvu

Mlada bosanskohercegovačka bokserka Tara Bohatjuk osigurala je bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u boksu, koje se ove godine održava u Budvi, što je tek druga evropska medalja za BiH.

Bohatjuk, koja je članica Bokserskog kluba Novi Grad i bokserske reprezentacije BiH, sinoć je u Budvi slavila protiv prvakinje Španije, a pobjedom u ovom meču osigurala je treće mjesto i bronzanu medalju. No, mlada i perspektivna bh. bokserka ima priliku da se ipak, umjesto bronzom, okiti srebrom, a možda i zlatom.

U subotu je pred njom polufinalni meč gdje je čeka okršaj s Bojanom Gojković, aktuelnom evropskom prvakinjom.

Bohatjuk je u izjavi za agenciju Anadolija kazala kako je sretna i zadovoljna svojim sinoćnjim nastupom.

– Želim da se zahvalim svom klubu Novi Grad, koji me podržava i prati u svakom koraku na evropskom prvenstvu. Borila sam se u meču protiv prvakinje Španije i zadovoljna sam svojim nastupom – kazala je Bohatjuk.

Zahvalila je svojim trenerima i ostalima koji su joj bili podrška.

– Ovom prilikom želim se zahvaliti mojim trenerima Jasminu Pešteku i Redžepu Haliloviću jer su mi pružili ovu priliku. Ništa ne bi bilo moguće bez ljubavi koja mi je pružena i bez povjerenja u moje trenere. Došla sam po pobjedu duboko svjesna da je najteže uzeti nekome ono za što tvrdi da je već njegovo – poručila je Bohatjuk.

Iz Bokserskog kluba Novi Grad navode kako je ovo prva evropska medalja za klub, a ujedno i tek druga za BiH. Zadovoljni su činjenicom da su nakon 15 godina rada i učešća na 10 evropskih prvenstava uspjeli osvojiti medalju na ovako značajnom prvenstvu, što je, kako ističu, dokaz kvaliteta, upornosti i kontinuiteta.

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u Budvi učestvuje pet reprezentativaca BiH, među kojima i Tara kao jedina članica BK Novi Grad.

(Preporod.info)