Više od 50 miliona Amerikanaca glasalo ranije na predsjedničkim izborima

Date:

Američki predsjednik Donald Trump glasat će danas na predstojećim predsjedničkim izborima 2020. u državi Florida, objavila je Bijela kuća.

– Predsjednik Trump planira ranije glasati u subotu u West Palm Beachu na Floridi – rekao je glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere.

Predsjednik je prošle godine primarnu adresu stanovanja prebacio iz New Yorka na svoje imanje Mar-a-Lago na Floridi, prenijela je Anadolija.

Više od 50 miliona Amerikanaca glasalo je ranije na predsjedničkim izborima, 11 dana uoči završetka predizborne kampanje, što bi moglo da dovede do najvećeg odziva birača u posljednjih više od 100 godina.

Neočekivani rani odziv birača odraz je velikog interesovanja za izbore, na kojima su kandidati aktuelni republikanski predsjednik Donald Trump i demokrata Joe Biden, ali i želje Amerikanaca da izbjegnu rizik od zaraze COVID-om-19, koji je odnio više od 220.000 života širom SAD.

U mnogim američkim državama je prošireno rano glasanje, lično ili poštom, uoči dana izbora 3. novembra, da bi se biračima omogućio sigurniji način da se izjasne tokom pandemije korona virusa.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related