Visoko: Ispraćaj u penziju Osman-ef. Bahtanovića

Osman ef. je rođen 12.11.1955.god. u Rogatici od oca Fehima i majke Sifa hanume. Osman ef. je otac dvojice sinova od kojih je jedan krenuo očevim stopam imam je u Lješevu Nermin ef.Bahtanović vrsni učač Kur ana časnog. Osman ef je završio osnovnu školu u svom rodnom kraju u Rogatici 1970  god. a poslije Gazi Husrev-begovu medresu  u Sarajevu.

Prvo postavljenje od Starješinstva IZ u BiH bilo je za džemat Kramer selo Odbor IZ Rogatica u periodu od 76- 78. god. Poslije ove dužnosti prelazi u džemat Orahovci IZ Višegrad do 85. god.,a onda prelazi u džemat Ustiprača IZ Goražde . U ovom džematu službuje do 93. god. , te zbog ratnih dejstava prelazi u MIZ Visoko . Na području MIZ Visoko radio je u nekoliko džemata dok se nije nastanio u džematu Vratnica MIZ Visoko. Imam Osman ef. je uz imamsku dužnost radio i kao vjeroučitelj u osnovnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija“ u D.Moštru u periodu 93-96.god. Na područje MIZ Visoko vrijedni imam Osman ef . radio je 23 godine te je ispračen u penziju iz džemata Čekrekčije MIZ Visoko u kome ga je zatekla penzija.

Glavni imam Ibrahim-ef. Hadžić  je uručio prigodan poklon Osman-ef. ispred MIZ-a Visoko te je istakao u svom obračanju da se je Osman ef. posebno isticao kao imam u pripremanju hutbi i to ostavio kao emanet mlađim kolegama .