Visoko: Mladi brinu o vakufu

Uz podršku dir. Vakufske direkcije dr.hfz. Senaida Zaimovića, zatim gl. imama Ibrahima ef. Hadžića i na čelu sa Behaijom ef. Zeherovićem, omladinski krug IC-a Hanovi je došao na ideju da se, do tada neiskorištena parcela u krugu visočke Kasarne kultiviše, te da se pokrene proizvodnja poljoprivrednih kultura. Tako da su u rano proljeće izvršeni svi pripremni radovi na parceli od oko 5 dunuma i ista je spremljena za obradu.

Nakon nekoliko mjeseci mukotrpnog rada i truda omladinskog kruga Islamkog centra Hanovi, konačno sa 2016. godinom u jesen je dobiveno 4 tone crvenog jestivog luka. Ovo je ujedno i dokaz da uz trud i zahmet, svakako, kao nagrada ide olakšanje. Također ovakve akcije su poruka svima da mladost hoće i želi samo ukoliko im se pruži kvalitetna prilika.

Cilj ovog proekta je da se od dobivenih sredstava kultivišu dalje parcele koje trenutno na našem Medžlisu slove kao neobradive, te takve spremne za sjetvu, se predaju džem'atima na upotrbu.

       Uz nadu da će privredni subjekti kojima je potreban crveni luk kontaktirati Medžlis kako bi svojim otkupom proizvoda pomogli akciju kultivacije vakufske imovine na podrućju Medžlisa Visoko, unaprijed se zahvaljujemo i napominjemo da je omladini potrebna podrška, a uz dobru organizaciju naši mladi su spremni za aktivnosti.