Vjersko-kulturna manifestacija „Lastavica 2017.“ održat će se u nedjelju 06. augusta

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Organizacionog odbora doc. dr. Ejub ef. Dautović, muftija zenički, nakon upoznavanja sa prijedlogom programa ovogodišnje Manifestacije ”Lastavica 2017”, organizacioni odbor usvojio je plan aktivnosti koje će biti poduzete u narednom periodu, a u cilju što uspješnijeg organiziranja Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2017.”.

Program Manifestacije ”Lastavica 2017.” bit će organiziran od 31. jula do 06. augusta, u okviru kojeg će biti realizirano više programa iz oblasti vjere, kulture i sporta, od kojih izdvajamo: ”Večer Kur'ana” u Tvrđavi Vranduk, kulturni program ”Priča o Bosni”, mevlud i zikir na platou Lastavica, promociju Buharijine zbirke hadisa u Zavidovićima i Tešnju i promociju knjige ”Islamsko kulturno naslijeđe u Evropi” autora Adisa Tanovića.

Centralni program će, ako Bog da, biti održan u nedjelju 06. augusta 2017. godine, na platou Lastavice, na kojem će besjedu uputiti muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, a lastavičku poruku muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić.

(islamskazajednica.ba)