Vlada FBiH: Uručenje auta ratnim vojnim invalidima prve grupe

Ključevi automobila nabavljenih za ratne vojne invalide 100 posto prve grupe bit će uručeni danas u krugu Logističkog centra Asa šped u Rajlovcu (Rajlovačka b.b.), Sarajevo, najavljeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Uz predstavnike ratnih vojnih invalida, prisutnima će se obratiti i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Za nabavku ukupno 50 automobila, u Budžetu FBiH za 2020. godinu osigurano je skoro 1.500.000 KM. U prvoj grupi dodjele, zbog trenutne epidemiološke situacije, bit će uručeni ključevi 28 automobila.

Autobomili marke škoda octavia karavan ambition 1.5 TSI DSG-automatik su potpuno prilagođeni ovoj kategoriji ratnih vojnih invalida koji vozila koriste kao ortopedska pomagala. Vrijednost jednog vozila je oko 29.950 KM.

Riječ je o nastavku aktivnosti Vlade FBiH putem Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u osiguranju automobila najugroženijim kategorijama ratnih vojnih invalida.

Današnje uručenje ključeva će biti održano uz maksimalno poštivanje naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. 

(Preporod.info)