Vlada KS formirala Savjetodavno tijelo za ekonomska i privredna pitanja

Date:

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada Kantona Sarajevo formirala je Savjetodavno tijelo za ekonomska pitanja za stabilizaciju privrede i saniranje posljedica pandemije koronavirusa na području KS.

To tijelo zaduženo je da priprema prijedloge mjera za sanaciju posljedica koronavirusa u oblasti privrede i upućuje ih Vladi KS na donošnje, da analizira stanje i dosadašnje programe namijenjene podršci i razvoju privrede na području Kantona Sarajevo, te daje prijedloge za njihovo unapređenje. Također je zaduženo da kreira inicijative u cilju poboljšanja privrednih tokova u Kantonu Sarajevo, prati, predlaže i pomaže usaglašavanju mjera pomoći privredi s mjerama nadležnih institucija drugih nivoa vlasti, priprema i izrađuje fiskalne procjene u cilju saniranja posljedica koronavirusa u oblasti privrede.

Savjetodavno tijelo čini 15 članova. Uz ministra privrede KS Adnana Delića, u njegovom sastavu su stručnjaci iz oblasti ekonomije i raznih grana privrede, kao i predstavnici određenih udruženja i asocijacija.

Članovi Savjetodavnog tijela neće primati novčanu naknadu za svoj rad, saopšteno je iz Službe za protokol i press KS.

(Preporod.info) 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related