Vojno muftijstvo: Otvorena izložba „Upoznaj Poslanika Muhammed, a.s.“

Date:

Prema Planu obilježavanja Mevluda u Vojnom muftijstvu, danas je u mesdžidu kasarne ”Rajlovac” otvorena izložba pod nazivom ”Upoznaj Poslanika Muhammeda, a.s.”.

Do sada je ova izložba prikazana u osam evropskih zemalja, a priliku da se upoznaju sa njenim eksponatima i drugim sadržajem imalo je više od 80 000 posjetilaca. O samoj izložbi i njenom značaju govorio je autor dr. Esmir Halilović, podsjećajući da je ovo jedan novi, a prema odzivu i reakciji velikog broja posjetilaca, veoma efikasan pristup u demonstraciji života i djela posljednjeg Božijeg Poslanika.

Pri otvaranju izložbe, Vojni Muftija Hadis-ef. Pašalić, naglasio je važnost institucionalnog obilježavanja ovaj značajnog datuma u kalendaru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te iskazao zahvalnost autoru na inovativnom prikazu Poslanikove, a.s., misije i nasljeđa.

Priliku da posjete ovu izložbu imat će uposlenici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine kao i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovini smješteni u vojnim lokacijama u Sarajevu od 28. do 30. oktobra 2020. godine. Treba naglasiti da se ova aktivnost realizira uz poštivanje svih preporučenih mjera u zaštiti od zaraze koronavirusa.

Centralna mevludska svečanost u Vojnom muftijstvu bit će realizirana 29. oktobra 2020. godine u kasarni ”7. muslimanske brigade” u Zenici.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related