Vrijedni ramazanski paketi BBI Banke i Islamske zajednice stigli u Mostar

Jedan od pet konvoja sa 1000 ramazanskih paketa koji su jutros krenuli iz Sarajeva u podnevnim satima stigao je u Mostar.

Projekat je realiziran kao još jedan vid uspješne saradnje na polju humanitarnog djelovanja Bosna Bank International (BBI) i Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Konvoj su ispred Karađoz-begove medrese dočekali pomoćnik direktora za internat Suljo ef. Cikotić, profesor mr. Suad Mujakić i Indira Ćišić rukovodilac BBI podružnice Mostar.

– Važno je da u ovim danima izmamimo osmjeh na lice onima koji su u stanju socijalne potrebe. Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ-e to čini tokom cijele godine, a posebno tokom ovog mubarek mjeseca ramazana. Upravo zbog toga u ovom uredu BBI je prepoznala idealnog partnera za humanitarno djelovanje – kazao je ef. Mujakić.

U ime Islamske zajednice u Mostaru i mostarskog muftije zahvalio se svim pojedincima i institucijama koji su učestvovali u ovoj akciji.

– BBI je otvorena za sve projekte koji doprinose dobrobiti ove države, svih naroda i svih stanovnika koji žive na njenim prostorima. BBI je uvijek spremna podržati sve projekte koji vode napretku i opstojnosti Bosne i Hercegovine. Nama je čast da smo mogli i u ovom segmentu uspješno sarađivati s predstavnicima Islamske zajednice – kazala je Indira Ćišić rukovodilac BBI podružnice Mostar.

Pristigla pomoć, vrijedni prehrambeni paketi i higijenske potrepštine, će već tokom dana biti upućena na krajnje odredište gdje će njenu distribuciju vršiti aktivisti odjela za društvenu brigu medžlisa IZ-e pomoć. Oni će pakete dostaviti na kućne adrese.

(Preporod.info)

(Preporod.info)