Zagreb: Konferencija “Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu”

Date:

U Zagrebu će se održati konferencija Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu. Konferenciju organizuju Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i Svjetska muslimanska liga (Rabita) u saradnji s Hrvatskom biskupskom konferencijom.

Konferencija se tokom naredna dva dana održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba, a u okviru programa Hrvatskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije. Okupljajući različite religije, kulture i nacije konferencija svjedoči zajedničkoj predanosti i važnosti jačanja ljudskog bratstva i humanosti u ostvarivanju razumijevanja, poštivanja, sigurnosti i mira u svijetu – navodi se u najavi konferencije.

Najavljeno je da će konferenciju otvoriti predsjednica Republike Hrvatske i generalni sekretar Svjetske muslimanske lige (Rabita), dr. Muhammed bin Abdul Karim Al-Issa.

Konferencija bi trebala biti zaključena 5. februara 2020. godine usvajanjem Deklaracije o zajedničkoj predanosti ljudskom bratstvu, jedinstvu i poštovanju vjerskih, etničkih i kulturoloških različitosti i sloboda.

Preporod.info

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related