Zagreb: Predstavljena 10. generacija maturanata Islamske gimnazije ‘Dr. Ahmed Smajlović”

Date:

Deseta generacija maturanata i maturantica Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića završila je ove godine svoje srednjoškolsko obrazovanje.

U okolnostima prije izbijanja pandemije koronavirusa zasigurno bi ovaj događaj bio posebno obilježen akademijom u jednoj od dvorana Vatroslava Lisinskog, kao što je to bio slučaj i s prethodnim generacijama, ali s obzirom na okolnosti, nažalost, to nije bilo moguće.

Međutim, predstavljanje jubilarne desete generacije nije izostalo, a o najboljoj generaciji Islamske gimnazije do sada govorili sumuftija dr. Aziz ef. Hasanović, direktor Mevludi ef. Arslani, te razrednik Idriz ef. Hasanović, prenosi Islamska zajednica u Hravtskoj.

Na početku programa, razrednik Idriz ef. Hasanović proučio je odlomak iz Kur'ana, a nakon toga prisutnima se obratio direktor Mevludi ef. Arslani, koji je istaknuo da je deseta generacija najbolja generacija koja je upisala Islamsku gimnaziju s ostvarenim prosjekom od 4,41.

Nastavničko vijeće je imalo vrlo težak zadatak kada je trebalo odabrati učenika/cu generacije, te je zaključeno, s obzirom na postignute rezultate, da su učenice generacije sestre Aida i Naida Đogić koje su kroz sve četiri godine školovanja ostvarile prosjek od 5,0.

Direktor Mevludi ef. poželio je sreću maturantima u daljnjem školovanju kao i u privatnom životu.

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović je čestitao maturantima i maturanticama na postignutom uspjehu i završetku srednjoškolskog obrazovanja. Također je istaknuo potrebu da se svaka osoba tokom cijelog životnog vijeka obrazuje i usavršava te da završetak srednje škole znači tek početak, a nikako kraj obrazovnog ciklusa.

Poželio im je mnogo uspjeha i da nastave sa svojim obrazovanjem kako bi bili od koristi sebi, Zajednici i društvu cjelini.

Na kraju svečanosti, predsjednik Sabora dr. Mirza Šabić uručio je poklone maturanticama i maturantima, a direktor Mevludi ef. Arslani je proučio dovu.  

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related