Zaigrati za svoju državu bilo bi ispunjenje sna

Govoreći o počecima u fudbalu, Hajradinović je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao kako je „od devete godine zaljubljenik u loptu“. Nekoliko mjeseci nakon što je počeo igrati na turnirima, sa nepunih deset godina dobio je poziv iz sarajevskog Željezničara. Nakon uspješnih utakmica Hajradinović se potom pridružio i prvom timu ovog kluba gdje je proveo šest mjeseci.

„Plavi“ dres Haris je nosio sve do 18 godine kada prelazi u Olimpic, a potom u hrvatski Inter iz Zaprešića, nakon čega seli u Slovačku.  

“U Slovačkoj sam proveo najbolje trenutke u dosadašnjoj karijeri. Imao sam zapažene utakmice i postigao sam dosta pogodaka. Gent je bio zainteresovan za mene tokom zimske pauze i odlučio sam otići u Belgiju”, kaže Hajradinović.

Nakon sjajne sezone koju je proveo u slovačkom Trenčinu gdje je postigao sedam pogodaka, transfer u Gent je, kako kaže, bio očekivan.

“Potpisao sam ugovor pred kraj 2014. godine. Prešao sam gore i potpisao sam na tri i po godine. Hvala Bogu, do sada ide dobro”, optimističan je Hajradinović koji je sa sunarodnjakom Nerminom Zolotićem i ostalim saigračima iz Genta proslavio historijski trofej. Uporedo s tim, njegov bivši klub Trnečin osvojio je duplu krunu u Slovačkoj.

Slavlje koje je u Gentu uslijedilo nakon osvajanja titule, kako ističe Hajradinović, neponovljivo je.

“Osjećaj je nevjerovatan, neopisiv, to se mora doživjeti. Imali smo slavlje na stadionu, nakon toga smo proslavili u gradu. Išli smo manjim čamcima kroz grad uz rijeku i obišli cijeli krug. Od 250 hiljada ljudi koji žive u  Gentu, nas je tu noć došlo vidjeti njih 125 hiljada. To je bilo fascinantno”, istakao je Hajradinović.

Prema njegovim riječima, Nermin Zolotić koji mu je saigrač i sada kao i u Željezničaru, dosta mu je pomogao kada je tek stigao u klub.

“Prihvaćeni smo odlično, imamo jak kolektiv i iznijeli su smo do kraja što i pokazuju sadašnji rezultati”, kazao je Hajradinović.

Sanja i da je jednog dana postane „A“ reprezentativac Bosne i Hercegovine, ali kaže strpljivo će graditi put do cilja.

“Fokusiran sam na svoj put. Prvo mlada reprezentacija, želim pokazati što više i doći će poziv i za ‘A’ reprezentaciju. To je ispunjenje sna zaigrati za svoju državu”, tvrdi Hajradinović.

Kaže kako postoji velika razlika između bh. fudbala u poređenju sa zapadnom Evropom. Kada je riječ o današnjoj utakmici Sarajeva sa Slobodom, nakon kojeg će „bordo“ tim najvjerovatnije osvojiti titulu prvaka BiH u borbi sa „njegovim“  Željezničarom, Hajradinović je rekao:

“Želim sreću Sarajevu. Oni imaju ovog puta veću šansu za osvajenjem titule. Ipak, logično, više bih volio da Željezničar i ovaj put prvi prođe kroz cilj”, zaključio je kroz smijeh Hajradinović.

(AA)