Zajednički iftar predavača i polaznika Centra za učenje Kur’ana u Mostaru

U Studentskom hotelu Mostar, ovog vikenda, upriličen je iftar za sve predavače i polaznike Centra za učenje Kur’ana u Mostaru. Iftar je organizovan od strane Medžlisa IZ-e u Mostaru kao vid brige i pažnje ali i motivacije za dalje ustrajavanje u druženju sa Kur’anom kao duhovnim vodičem svakog muslimana i muslimanke.

Tokom iftara, prisutnima se kratko obratio rukovodilac Centra, hfz. Jusuf-ef. Bećoja, iskazavši zahvalu svima koji su se odazvali i svojim dolaskom uljepšali i uveličali večerašnju atmosferu te svima koji su,’ na bilo koji način, doprinijeli organizaciji iftara.

– Drago mi je vidjeti vas sve zajedno okupljene za ovom sofrom. Poslanik, a.s., nas uči da je bereket u zajedništvu, u džematu. Vjerujem da ćemo ovu večerašnju zajedničku sofru sa sobom ponijeti kao jedno lijepo sjećanje i uspomenu u našim životima – kazao je Bećoja.

Na kraju, dovu poslije jela proučio je hadži Suljo-ef. Cikotić, predavač u Centru. Poslije iftara u mesdžidu Studentskog hotela u džematu je obavljen akšam-namaz.

Centar za učenje Kur’ana u Mostaru djeluje kao sekcija Medžlisa Mostar, osnovan decembra 2011. godine i do sada je izveo nekoliko hafiza časnog Kur’ana.

(Preporod.info)