Zajednički iftar u džematu Ježinac

Iftar su organizirale džematlije džemata Ježinac. Iftaru se odazvao veliki broj postača, te postača iz drugih džemata, a sam iftar su pripremale vrijedne domaćice ovog džemata, trudeći se, kako ističe imam džemata Omer-ef. Majstorović, da prirede tradicionalna jela.

Nakon iftara i proučene dove, ispijaući kahvu i čekajući teravih namaz, prisutni su mogli da uživaju u lijepom učenju odlomaka iz Kur'ana. Iftaru je prisustvovao hafiz iz Turske Ramazan Čamyar koji je oplemenio duše prisutnih vjernika prelijepim učenjem Kur'ana. Hafiz je klanjao teravih-namaz, dok je jaciju-namaz predvodio mladi srebrenički hafiz Mustafa Mujkić. Ovom zajedničkom iftaru prisustvovao je i predsjednik Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović. Teravih-namazu prisustvovali su i članovi udruženja hadžija Medžlisa IZ-e Srebrenik.

Poslije klanjanja teravih namaza ramazansko sijelo je nastavljeno do kasno u noć. Molimo Allaha da nagradi sve one koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji ovog iftara, posebno vrijedne džematlijke koje su spremile iftar.