Zatvorene granice Crne Gore za strance, zatvaraju se hoteli, kafići, tržni centri, kladionice

Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti Crne Gore donijelo je večeras nove mjere u cilju protiv širenja korona virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Nove mjere obuhvataju zatvaranje granice za strane državljane, kao i zatvaranje ugostiteljskih objekata, hotela, kafića, restorana, kladionica i kasina.

– Uvodi se zabrana ulaska strancima, osim onima sa boravkom u Crnoj Gori i osim za promet robe. Uvodi se obavezna samoizolacija putnika iz inostranstva. Takođe, uvodi se zabrana ugostiteljskih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste, zatvaranje disko i noćnih klubova, kafića, kafana, kafeterija, restorana, barova, dječjih igraonica, fitnes centara, kasina, kladionica i kockarnica. Nova mjera je i ograničenje broja kupaca – maksimum 50 u objektu, a na pijacama i tržnicama maksimum 100 – , poručio je večeras na vanrednoj konferenciji za medije Milutin Simović, potpredsjednik Vlade Crne Gore.

On je kazao da Crna Gora čini sve da odloži pojavu korona virusa, a kada dođe do prvog slučaja, cilj će biti spriječiti njegovo nekontrolisano širenje.

(Anadolija)